Rondje Dorp: fietstocht met bedrijfsbezoeken en voor goed doel (2024)

Actueel 1.328 keer gelezen

De Lions Dames van Oostland, een vrouwelijke Lionsclub die in het Oostland actief is, organiseert op de eerste zaterdag van juni – op 1 juni dus - voor het vierde opeenvolgende jaar een gezellige fietstocht van ruim twintig kilometer.

De tocht moet niet te lang zijn omdat er onderweg veel te zien en te beleven is. De Lions Dames van Oostland werken voor het eerst samen met het Ondernemersfonds Pijnacker afdeling Buitengebied West.

Deze vereniging heeft zich voor vijf jaar aan de Lions Dames van Oostland verbonden. Ook financieel. Door deze samenwerking waarbij het mes aan diverse kanten snijdt, is het mogelijk de fietstocht en alles daaromheen professioneler op te zetten.

Lizzil Creative waar Lisette Zegwaard achter schuilgaat, heeft meegedacht bij de ontwikkeling van het evenement. En ook geholpen een mooie promotiecampagne op te zetten, met onder meer een fraaie folder, een prettige site en wekelijkse advertenties in weekblad Telstar/Eendracht. Onder de noemer Rondje Dorp wordt daar kort en krachtig uitgelegd wat de bedoeling is van het evenement, met alle bijbehorende informatie.

De redactie van de Telstar/Eendracht hoort dit uit de mond van Caroline (Caat) van der Spek van de Lions Dames van Oostland en Ted Duijvestijn van het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp (OFPN).

Het OFPN is ingesteld door de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, op verzoek van het bedrijfsleven zelf. Het is een fonds dat tot stand komt doordat de gemeente de OZB op bedrijfspanden iets verhoogt. Het geld dat daarmee vrijkomt is bedoeld voor gezamenlijke investeringen waar alle bedrijven in een gebied voordeel bij hebben. De gemeente is verdeeld in ‘trekkingsgebieden’. Winkelcentrum Ackershof is een gebied, de Parade, de Dorpsstraat Nootdorp, de diverse bedrijvenparken zoals De Boezem, Ruijven, HERON en Ambachtshof. Genoemde gebieden hoeven niet te zoeken naar gezamenlijke uitgaven. Een winkelcentrum steekt geld in de kerstversiering of in een promotiecampagne. Een bedrijvenpark kiest voor camerabewaking.

Er zijn twee buitengebieden, Oost en West, die het veel lastiger vinden om gezamenlijke bestedingen te vinden. Een serie artikelen in de Telstar/Eendracht over bedrijven in het gebied was er een, een groot feest bij Berg Roses was er ook een. En nu is gekozen voor Rondje Dorp, een fietstocht met daarbij de mogelijkheid om onderweg acht uiteenlopende bedrijven te bezoeken. Welke dat zijn is nog een verrassing, maar dat het boeiende bedrijven zijn dat staat vast.

Aanmelden voor de (gezins)fietstocht kan via de site www.lionsdamesvanoostland.nl/fietsrondjedorp-2024/. Deelname kost 12,50 euro per persoon. Dit geld komt ten goede aan het goede doel dat de Lions Dames al een paar jaar aan hun jaarlijkse fietstocht verbinden. Drie jaar geleden was dat voor zorgkwekerij Pluk de Dag aan de Rijskade in Pijnacker. Twee jaar geleden was het voor Hof van Delfgauw, een woonvoorziening voor jonge mensen met een beperking en vorig jaar voor Villa Casper in Pijnacker.

Dit jaar is het de Stichting IEP waarvoor gefietst wordt. IEP staat voor Inclusief En Passend. Dit betreft een stichting die vanuit ouders is opgezet om kinderen met complexe ondersteuningsbehoeften qua zorg en onderwijs toch samen met andere kinderen op een gewone basisschool te laten samenleven met ‘gewone’ kinderen.

Octant Triangel, een basisschool in Delfgauw, heeft een klas met zes kinderen die dus veel zorg nodig hebben; daardoor in een aparte klas zitten maar wel op dezelfde tijden als de andere kinderen op de speelplaats zijn, middagpauze hebben en meedoen aan gezamenlijke schoolactiviteiten. Dit allemaal met het doel dat ze elkaar ontmoeten, leren kennen, omdat ze allemaal gewoon mensen zijn. Iedereen hoort erbij. Het concrete doel is een tovertafel. Binnenkort meer daarover.

De school en de klas zijn misschien wel onderdeel van de route… Dat houden Caat, Ted en hun mede-organisatoren nog even geheim.

Het zou mooi zijn als er heel veel mensen meedoen aan de tocht. Je kunt starten in Nootdorp, Delfgauw en Pijnacker tussen 10.00 en 13.00 uur. De startplekken worden op vrijdag 31 mei bekendgemaakt. Bij de start krijg je een goodiebag met een verrassende inhoud. Het evenement sluit om 16.00 uur.

Caat en Ted vinden het nu al een prachtig evenement. Een staaltje van samenwerking en verbinding. De Lions Dames vinden het heerlijk om samen zoiets te organiseren.

Het Ondernemersfonds Buitengebied West ziet het als een mooie gelegenheid om hun enorme gebied – dat loopt van de Dwarskade in Nootdorp via de Overgauw en Delfgauw naar Oude Leede – meer over het voetlicht te brengen.

Qua natuurschoonheid en bedrijvigheid. IEP is weer een geweldig goed doel en fietsen is zo een feest! (SO)

Rondje Dorp: fietstocht met bedrijfsbezoeken en voor goed doel (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6186

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.